w-inds. in Nippon Budokan

livereport - 22.05.2011 07:00

w-inds. vierde hun tienjarig bestaan met een indrukwekkende show, die zowel hun oorsprong als ontwikkeling liet zien.

Het concert 10th anniversary ~Three Fourteen~ stond eigenlijk gepland voor 14 maart 2011, precies tien jaar na w-inds.’ debuut. Echter, vanwege de gevolgen van de aardbeving van 11 maart werd het concert verplaatst naar 28 april. Ondanks deze datumwijziging trok w-inds. een volle zaal.

Nadat alle fans hun plaats hadden gevonden in Nippon Budokan, richtte iedereen zich op de nog donkere schermen in het midden van het podium. Plotseling gingen de lichten uit en de videoclip van de nieuwe single Let’s get it on werd vertoond. Na afloop werden de omhoog gehesen en waren de drie w-inds. leden zichtbaar, naast acht mannelijke dansers. Er ging vuurwerk af en de zangers begonnen hun show onder extatisch gejuich van het publiek.

Bijna iedereen in het publiek zwaaide met blauwe glowsticks, wat samen met de rode verlichting tijdens Night Flight ~Yakan ryokou een onwerkelijke sfeer creëerde. Na het derde nummer begroette Keita de fans en bedankte hen voor hun komst. Ryohei zei dat hij dit verjaardagsconcert tot een super leuke show wilde maken en Ryuichi, wiens nieuwe kapsel een verrassing was voor iedereen, kondigde aan dat het optreden live via USTREAM te bekijken was. Hij moedigde het publiek aan om te schreeuwen voor de mensen die online het concert volgden.

Toen de eerste noten van NEW PARADISE te horen waren, steeg er luid gejuich op vanuit de zaal en iedereen begon te dansen en zwaaide met glowsticks op de maat van het vrolijke en catchy lied. Twee ballads volgden, maar de rustige sfeer weerhield Ryohei er niet van om enkele van zijn dansmoves te laten zien. Aan het einde van Izayoi no tsuki stonden de drie leden op een platform dat omhoog rees en het laatste deel werd van hoog boven het publiek gezongen.

De concertzaal was een paar seconden in het duister gehuld voordat een spotlight Keita toonde, die alleen in het midden van het podium zat. Hij legde uit dat hij een song van zijn favoriete artiest ten gehore wilde brengen, namelijk Still with you van Eric Benét. Tijdens deze ballad kwam duidelijk naar voren hoe zeer Keita’s stem is gegroeid. Vervolgens kwam Ryuichi het podium op met een elektrische gitaar en hij speelde fade away, een rock nummer met een rustig ritme.

Daarna was het Ryohei’s beurt. Hij voerde een indrukwekkende dans op en het was een verrassing dat hij ondanks zijn smalle postuur en schattige looks zo’n krachtige show neer zette. Keita verscheen opnieuw op het podium en zong het nummer TOKYO, maar de ballad veranderde al snel toen Ryuichi en Ryohei zich bij hem voegden en begonnen te rappen. Na dit lied verdwenen de leden door de vloer en op de schermen werd oud beeldmateriaal vertoond. Het publiek juichte en lachte toen ze een interview van vlak voor w-inds.’ debuut zagen waar de jongens slechts vijftien jaar oud waren.

w-inds. kwam weer het podium op en bracht Feel the fate ten gehore. Het catchy nummer klonk live iets cooler en minder schattig dan de originele opname. De zang van het refrein werd deels overgenomen door het enthousiaste publiek. Na dit lied verzamelden de drie bandleden zich in het midden van het podium voor de ballad Another Days. De achtergronddansers keerden met w-inds. vlaggen in hun hand terug voor het nummer Long Road. Het gehele nummer moedigden zij de fans aan door de vlaggen heen en weer te zwaaien.

Hierna spraken de jongens het publiek toe en vertelden hen over hun herinneringen en de lange weg die ze zijn gekomen. Twee oudere songs van hun eerste album werden opgevoerd waarna de groep iedereen bedankte en het podium verliet. De schermen kwamen omlaag en de podiumlichten gingen uit, maar kort nadat het geroep om een toegift begon, verschenen de zangers alweer op het podium. Dit maal gekleed in T-shirts, begon w-inds. aan het nieuwe nummer To My Fans terwijl er recente videoclips op de schermen werden vertoond. Tijdens het praatje dat volgde werd er naast grapjes om Ryuichi’s nieuwe kapsel ook een best-of album aangekondigd voor juni.

Het publiek zong vrolijk mee met de debuut single Forever Memories en zwaaide met hun glowsticks. De dansers en muzikanten werden bedankt door de drie zangers, enkele van hen werkten al met w-inds. sinds hun debuut tien jaar geleden. Het passende nummer THANK YOU was een vrolijk einde en de zaal klapte mee met de melodie. Zowel de bandleden als de dansers leken spontane dansmoves in de mix te gooien en aan het einde boog iedereen naar het publiek. Ryohei richtte enkele laatste woorden tot het publiek en zei dat de show helaas afgelopen was. Ten slotte gooide hij zijn glitter pet de zaal alvorens de andere twee leden backstage te volgen.

Zoals te verwachten van een verjaardagsshow, was het een nostalgisch concert met veel oude songs. Het liet echter ook zien hoe w-inds. de afgelopen jaren gegroeid is; van de extreem schattige “bubblegum” pop naar een meer moderne dance unit met een catchy beat en cool imago. Na tien jaar weet w-inds zichzelf nog steeds te vernieuwen en zo een verfrissende groep te blijven.


Setlist

01. Let's get it on
02. Night Flight ~Yakan ryokou~
03. no one else
04. NEW PARADISE
05. Kawariyuku sora
06. Izayoi no tsuki
07. Still with you
(Eric Benét cover) - Keita solo
08. fade away - Ryuichi solo
09. Ryohei dance show
10. TOKYO
11. Feel the fate
12. Another Days
13. Long Road
14. New-age Dreams
15. Endless Moment


Encore:
01. To My Fans
02. Forever Memories
03. THANK YOU
gerelateerde artiesten
gerelateerde concerten en evenementen
w-inds. 28/04

w-inds.
Tokyo - Japan
Nippon Budokan
reacties
blog comments powered by Disqus
gerelateerde galerij
advertenties
  • SYNC NETWORK JAPAN
  • euroWH
  • Chaotic Harmony