HITT houdt zijn hoofd hoog

livereport - 02.04.2011 09:00

Op vrijdag 18 februari speelde HITT met support Retsugo in de P60 in Amstelveen. Er zijn slechts vijftig bezoekers terwijl HITT laat zien dat hij beter verdient.

Zoals bij het vorige concert van Ramen Events in Amstelveen wordt ook vandaag geopend met een Europese band. Retsugo, verbastering van "Let’s go", is een Franse band onder leiding van een Japanse zanger. Ze bieden een degelijke metalsound aangevuld door Masaki’s heldere en krachtige, maar bij tijden ook zachte stem. Slechts twee dagen eerder hebben zij hun eerste album Hope and Despair uitgebracht.

De songs variëren in stijl zonder de onderlinge eenheid te verliezen. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de podiumpresentatie. Terwijl Masaki stijlvol is in zwart pak, valt zijn band met wilde haren en wijde T-shirts uit de toon. Niet dat het publiek daarom geeft. Alle ogen zijn gericht op de ietwat houterige, humoristische zanger die met zijn opmerkingen menig hart verovert. Om hem tot slot dan maar te citeren: "vergeet vooral niet onze Twitter, Facebook en officiële site te bezoeken!"

Na dik drie kwartier is de zaal warmgedraaid voor headliner HITT. Het zat hem niet mee die dag, zo was hij verkouden en viel hij van een trap waarmee hij zijn knie bezeerde. Een goed concert is hem dan wel gegund. De onverschillige reactie die hij vervolgens van het publiek krijgt is niet anders dan droevig te noemen.

De gelijkenissen met leeftijdsgenootje MIYAVI zijn niet op één hand te tellen. Maar waarom is MIYAVI dan zo populair terwijl HITT nu voor een lege zaal speelt? Misschien is de tweede te excentriek. Hij trekt het narcisme wel erg ver door, zoals wanneer hij staat te zingen tegenover zijn eigen spiegelbeeld, of een QUEEN nummer gebruikt om zijn eigen naam op te hemelen. Ten tweede is de locatie erg ongelukkig gekozen. Niet alle Jrockfans wonen in de Randstad of Noord-Holland. Een onbekende artiest zullen zij die wat verder weg wonen minder snel gaan ‘checken’.

Ondanks de koele reactie van het publiek en de slechte opkomst presteert HITT toch goed. Hij laat zich duidelijk niet kisten en raakt bezoekers aan om een reactie uit te lokken. De solo-artiest trekt zijn volledige trukendoos open, laat zijn skills in zowel piano, drums, bas, zang en dans zien. Een band heeft hij niet nodig, is zelfs overbodig. Het publiek zou anderhalf uur alleen oog voor hem kunnen hebben en nog steeds niet verveeld raken.

Het multi-talent komt zelfs terug voor een encore. Na een mooie witte onderbroek met een uitnodiging van bepaalde aard geaccepteerd en aangetrokken te hebben (met de smeekbede vooral geen foto’s te maken) speelt hij nog twee songs. Voor het laatste nummer die avond komt ook Retsugo weer op het podium om samen LUNA SEA’s Tonight te spelen. Ten slotte wordt met een signeersessie de avond afgesloten.Setlist

1.Sexy Galaxy
2.Kakkotsuke Man
3.Piero no Kidoairaku
4.Shiawasenara heart ni MEGAHITT
5.Kaizokusen
6.Luliiro no sora
7.Sakura Romance
8.RENDEZ-VOUS
9.Hitters Boogie 2
10.Lalilalulalola
11.Yuurei Castle
12.Hitters Boogie 3
13.face
14.I'm crazy


encore:

1.REMEMBER
2.Shall we rock?
3. Tonight (cover)
gerelateerde artiesten
gerelateerde concerten en evenementen
HITT 18/02

HITT  
Amstelveen - Netherlands
P60
reacties
blog comments powered by Disqus
gerelateerde galerij
advertenties
  • Chaotic Harmony
  • euroWH
  • SYNC NETWORK JAPAN