Hamburg in de ban van Versailles

livereport - 24.11.2010 15:00

De magie van barok metal.

Het is al twee jaar geleden dat Versailles in Duitsland te zien was. Toen nog met zijn vijven, keerde de barok rockband nu met de overige vier leden terug met ondersteuning van de support bassist Masahi. Hun Versailles World Tour 2010 startte op 4 juni in het verre Brazilië en hield sindsdien wereldwijd menig fan in de ban. Op 9 juli 2010 hadden Duitsland en JaME tweemaal de eer om getuige te zijn van het optreden van de "Descendants of the Rose" in Hamburg.

Na wat vertraging stroomden de honderden fans de kleine concertzaal binnen en wachtten ze vol ongeduld tot het grote rode gordijn openging. Iedereen hoopte dat zanger KAMIJO, de gitaristen HIZAKI en TERU en drummer YUKI snel het podium opkwamen. De muzikanten betraden na elkaar in opzichtige kostuums het podium, poseerden voor het publiek en werden met veel gejubel en geroep ontvangen.

Zonder veel tijd te verliezen, startte de avond met de song Aristocrat's Symphony en vanaf het begin viel het op dat de muzikanten veel plezier hadden op het podium. Keer op keer maakten ze contact met de eerste rijen van het publiek, handen werden geschud en de muzikanten namen bepaalde poses aan. Spijtig genoeg was de zang in het begin nauwelijks te horen en overstemde de drum de rest van de muziek. Maar dat deed de stemming niet verminderen, de fans deden bij elk lied goed mee en genoten samen met de muzikanten.

Tijdens de ballad PRINCESS-Revival of church smolt de rockachtige melodie samen met HIZAKI's hemels zoete gitaarsolo. De fans zongen mee en het stuk klonkt zeer goed. Daarna ging het mystieke en sfeervolle optreden verder, voordat de heren met de opmerking "Here is hell!" - een toespeling op de tropische temperaturen in het gebouw - even kort het podium verlieten. Na een korte verfrissingspauze, waarin KAMIJO zich van zijn mantel ontdaan had, hervatten ze de show met de song PRINCE. Inmiddels was het geluid beter geworden en was er geen vergissing mogelijk dat KAMIJO live zong. TERU en HIZAKI speelden wederom solo en synchroon stukken, maakten contact met het publiek en bevonden zich frequent aan de rand van het podium. Terwijl YUKI en Masahi zich eerder op de achtergrond hielden. De aankondiging van het laatste lied Dear Princess kwam onverwacht snel, maar toen de duistere orgel intro overging in een wild en losbandig trommel inferno, zag men voor het podium enkel en alleen nog rondvliegende haardossen. Zo eindigde het eerste deel van de avond met een regelrechte knal.

Lang hoefden de fans niet te wachten vooraleer hun idolen terugkwamen. Met de slagzin "Wij zijn Versailles" stormde TERU nog geen vijf minuten later weer het podium op. Hij greep de microfoon en riep meerdere keren "Wij zijn … ?", waarop het publiek "Versailles!" terug schreeuwde. Vervolgens kwamen ook de andere bandleden terug op het podium. KAMIJO en HIZAKI genoten van de nabijheid van de fans. Een "zijn jullie klaar?" van de zanger luidde eindelijk het encore nummer in. Toen The Red Carpet Day en The Revenant Choir door de zaal weergalmden, ging ook het spel met het publiek verder. Draaien, positie wissels en rug aan rug gitaarspelen van de gitaristen hoorden daar allemaal bij.

Iets overmoedig viel KAMIJO bijna tegen HIZAKI aan. Met een dankjewel kwam ook de laatste song op de fans af, waarna KAMIJO de leden van de band voorstelde. Jasmine You werd met kushandjes naar de hemel bedankt. Waterflessen, plectra en handdoeken vonden hun weg naar het publiek. HIZAKI klom zelfs van het podium om dichter bij de fans te kunnen zijn. Op KAMIJO's bevel "Laten we springen!" gingen de muzikanten op een lijn staan, hielden elkaars handen vast waarna ze tezamen sprongen en omvielen. Na nogmaals de handen van de fans geschud te hebben, verlieten ze het podium.

Vanwege de zwakke techniek aan het begin van de avond, lag de nadruk vooral op het visuele en niet zozeer op het auditieve gedeelte van het concert. Desondanks deed dit geen afbreuk aan de stemming. Zowel barokke rocksongs als romantische ballads kwamen tijdens deze show aan bod en ze brachten die avond de fans en muzikanten zichtbaar veel plezier.
gerelateerde artiesten
reacties
blog comments powered by Disqus
gerelateerde galerij
advertenties
  • Chaotic Harmony
  • SYNC NETWORK JAPAN
  • euroWH