Livereport van Kagrra, in Nederland

livereport - 24.09.2008 14:00

20 augustus was voor vele fans de avond waarop ze gewacht hadden. Kagrra, trad op in Tivoli de Helling in Utrecht.

Om 17:30 stond er al een kleine rij voor de concertzaal, wat rond 18:00 uur al snel veranderde in een veel langere rij. De deuren gingen om ongeveer 18:30 open, waarna de menigte naar binnen kon stromen. Velen namen eerst een kijkje bij de merchandise stand voordat ze de zaal in gingen. Alleen de die-hard fans liepen de stand voorbij. Zij gingen meteen de zaal in, en probeerden zo dicht mogelijk bij het podium een plekje te bemachtigen.

De zaal werd donker en rode lichten schenen op het podium. Vervolgens was het intro miyako te horen en het publiek begon luid te juichen, waarop de bandleden de zaal binnen kwamen. Voorop Izumi, gevolgd door Akiya, Sin, Nao, en uiteindelijk Isshi. Op Isshi en Izumi na, die wat meer uitgedost waren, zagen de bandleden er vrij casual uit. Isshi droeg een zwarte mantel met rode strepen en daaronder een zwart shirt en broek, duidelijke in Japanse stijl. Zijn arm was beschilderd met zwarte tribal-achtige strepen. Ook Izumi had een zwart met rode mantel aan met daaronder zwarte kleding.

De bandleden namen snel plaats achter hun instrumenten en begonnen met het nummer Kotodama. Drummer Izumi zat rechts achter op het podium. Links van hem stond bassist Nao. Vooraan het podium stond aan de linker kant gitarist Sin, in het midden zanger Isshi en aan de rechter kant gitarist Akiya. Isshi had een waaier in zijn hand waar hij allerlei bewegingen mee maakte. Hij kreeg het publiek zover om hem na te doen met hun eigen waaiers, die ze van thuis hadden meegenomen of hadden gekocht bij de merchandise stand. Langzaamaan kwam het publiek steeds meer op gang en veranderde de sfeer, het werd positiever en energieker.

Isshi had nog steeds de waaier in zijn hand, terwijl de band verder ging met het tweede nummer, shigatsu tsuitachi. Ook hierbij gingen de waaiers de lucht in en het publiek was dol enthousiast. Na afloop pakte Isshi een spiekbriefje en deed een poging om wat dingen in het Nederlands te zeggen. "Wij zijn Kagrra,!" waren de eerste woorden die de fans ontvingen met veel gejuich. "Wij zijn blij om in Nederland te zijn!" ook daarna ging het publiek los. Helaas was niet alles goed verstaanbaar van wat hij zei. Maar dat kon de pret niet drukken bij de fans. Kort daarna volgde alweer lied nummer drie, Guilty.

Vervolgens kondigde hij de nieuwe single van Kagrra, aan in het Nederlands. Terwijl Isshi zijn arm door de lucht zwaaide, begonnen de eerste klanken van uzu. Echter, dit keer zonder de waaiers. De klanken van Sin's koto, een traditioneel Japans snaarinstrument, kwamen mooi naar voren. De zanger zong met een grote glimlach op zijn gezicht, maar ook de andere bandleden zongen vrolijk mee. De zanger maakte deed furitsuke wat het publiek vrolijk na deed. Aan de vrolijke gezichten te zien, hadden de bandleden van Kagrra, het erg naar hun zin. Af en toe wisselden ze van plaats, om het publiek een beetje op te jutten.

Na het vrolijke sai en kamikaze pakte de zanger weer zijn briefje en deed weer een poging om wat dingen tegen het publiek te zeggen. "Hebben jullie het naar je zin?!" waarop het publiek luid "ja" juichte. "Wij ook!" was zijn reactie, waarna iedereen lachte. Hij kondigde hun volgende nummer, nue no nakukoro, aan en ze speelden weer net zo vrolijk verder. Het werd gevolgd door yousai en boukyaku.

Na de laatste klanken van het nummer liep de zanger weer naar achter om zijn spiekbriefje te pakken. "Dit is ons favoriete nummer, utakata!" kondigde hij aan, met een grote glimlach op zijn gezicht. Sin stond opnieuw klaar achter zijn koto, en ook Nao en Akiya leken zich mentaal voor te bereiden. Het leek wel alsof die drie bandleden dit nummer op hun best wilden spelen, terwijl Izumi achter zijn drums erg relaxt oogde. Toen klonken de eerste noten van utakata en de bandleden maakten er een show van. Sin, die constant wisselde tussen koto en gitaar, maakte grote indruk op het publiek. De bandleden genoten duidelijk van dit nummer.

Hierna wilde de zanger weer iets zeggen tegen de fans: "We love you!" waren de eerste woorden van Isshi. Vervolgens liep hij naar Nao, om hem iets te laten zeggen in het Nederlands. Maar dat lukte de bassist niet, dus gaf hij een reactie in het Japans. Maar het maakte de menigte niets uit en ze juichten hem toe. "Do you want me?" vervolgde Nao, waarop het publiek compleet uit hun dak ging. Als reactie daarop zei hij "Okay, you can have me!". De fans werden nog enthousiaster. Toen had de zanger zijn briefje voor zich en zei "Wij komen terug naar Nederland!", waarna de woorden werden versterkt door het gejuich van de fans. Hij kondigde het volgende nummer aan; rin.

Na de song genei no katachi kondigde hij het laatste nummer aan. urei werd net zo energiek gespeeld als de andere songs van het concert. Daarna verlieten de bandleden van Kagrra, zwaaiend naar het publiek de zaal.

De zaal bleef donker en de fans begonnen "En-co-re!" te schreeuwen. Niet veel later verschenen de bandleden weer op het podium en begonnen meteen te spelen. De nieuwe single uzu werd weer gespeeld als extra toegift en daarna volgde shin hyakkiyakou. Isshi, Nao, Akiya, Sin en Izumi bedankten de fans en gooiden hun plectrums en drumsticks de zaal in. Daarna konden de fans nog handtekeningen krijgen tijdens de signeersessie.

Voor vele mensen was dit een zeer geslaagde avond, en heeft het concert een onuitwisbare indruk achtergelaten op zowel oude, als nieuwe fans.

Kagrra, bedankt voor deze unieke ervaring!

Setlist

Intro: miyako
1. kotodama
2. shigatsu tsuitachi
MC
3. Guilty
MC
4. uzu
5. sai
6. kamikaze
MC
7. nue no nakukoro
8. yousai
9. boukyaku
MC
10. utakata
MC
11. rin
12. genei no katachi
MC
13. urei
Encore 1. uzu
Encore 2. shin hyakkiyakou

Met dank aan Rock Identity, JRock NL en Frans van Arkel voor de foto's.
gerelateerde artiesten
reacties
blog comments powered by Disqus
gerelateerde thema’s

Kagrra, in Nederland

gerelateerde galerij
advertenties
  • SYNC NETWORK JAPAN
  • euroWH
  • Chaotic Harmony