Over de website

JaME's doel

Het belangrijkste doel van JaME is het verspreiden van informatie over hedendaagse Japanse muziek onder mensen in Europa en Amerika.
Daarnaast helpen we Japanse artiesten om connecties te krijgen in Europa en Amerika. We ondersteunen artiesten en hun management en helpen ze hun muziek aan een wijder publiek te laten horen. Bovendien is JaME ook actief als promotor en supporter van activiteiten in Europa en Amerika die met Japanse muziek te maken hebben.

Het begin van JaME

JaME ontstond uit JrockFrance.com, deze site begon in 1999 naast het Visual Kei fanzine "Prototype". In 2001 nam de website het over van het tijdschrift en werd steeds groter, waarna het samen ging met www.jpopfrance.com. Dankzij de populariteit en de snelle groei werd in 2003 begonnen met een gezamenlijk project met mensen uit Frankrijk, Italië, Polen en Duitsland.
Dit was het begin van JmusicEuropa.com. De uitgebreide associatie JaME (Japanese Music Entertainment) begon in 2004. Het doel van JaME was om te proberen hedendaagse Japanse muziek te promoten. Ook wilde JaME contacten leggen met Japanse artiesten om concerten te organiseren / mede organiseren in Europa.

JaME nu

Inmiddels telt JaME ongeveer zo'n 15.000 bezoekers per dag, met zo'n 150.000 pagina views. Wanneer er grote Europese evenementen worden aangekondigd zoals de verschijning van Mana op de Japan Expo of Dir en grey concerten in Europa, lopen de bezoekersaantallen op tot 20.000 of daarboven.

Op het moment is JaME beschikbaar in vele talen en wordt up-to-date gehouden door een team van ongeveer 80 mensen uit verschillende landen over de hele wereld. In 2005 werd JMusicAmerica gelanceerd, wat een mirror site is van JMusicEuropa, maar welke specifieke informatie en aankondigingen van evenementen voor Amerika heeft.

Belangrijke datums in de geschiedenis van JaME

1999: Creatie van het Franse Visual Kei fanzine "PROTOTYPE".

2000: Begin van de Franse Visual Kei website "Ongaku da!". De site hoort bij het Franse fanzine.

2001: Oprichting van de Franse Japanse muziek site "Japan Music".

2002: "Ongaku da!" en "Japan Music" vormen samen "JrockFrance.com"

Maart 2004: JrockFrance.com gaat over in "JmusicEuropa.com"

Lente 2004: JmusicEuropa krijgt haar eerste promotionele partnerships voor Japanse rock
concerten in Frankrijk. Later volgen dezelfde connecties in Duitsland.

Zomer 2004: Het JmusicEuropa team creëert samen met Europese promotors nieuwe projecten voor de ontwikkeling van Japanse muziek in Europa.

Herfst 2004: Vanwege het onverwachte, grote succes en het toenemende aantal interviews met Japanse artiesten etc. wordt de site uitgebreid tot "JaME Europa".

Januari 2005: Officiële oprichting van Japanese Music Entertainment.

Lente 2005: JaME komt met haar eerste exclusieve online interviews met verschillende Japanse rock artiesten.

Zomer 2005: JaME mede organiseert Japanse concerten in Engeland, Zweden en Finland. Tot nu toe hadden concerten alleen plaatsgevonden in Frankrijk en Duitsland.

Herfst 2005: In reactie op de grote vraag naar adverteer mogelijkheden voor Japans geralteerde evenementen / Japanse muziek winkels etc. en door de behoefte naar groei van de site, wordt de
derde versie van JaME gemaakt.

Herfst 2005: JaME America wordt gelanceerd als een reactie op de vraag van Japanse muziek fans in Latijns Amerika (Mexico, Chili en Brazilië). Noord-Amerika krijgt ook haar Franse en Engelse versie.

Begin 2006: JaME krijgt officiële connecties met promotors in Latijns Amerika die Japanse concerten willen organiseren.
Lente 2006: JaME lanceert haar vierde versie van de website. Het nieuwe design is speciaal gemaakt voor de promotie van evenementen en partners die JaME wil steunen en promoten.

Herfst 2006: De vijfde versie van JaME gaat online. Deze versie maakt het voor de bezoekers makkelijker om alle evenementen, nieuws items etc. horende bij een tour buiten Japan te vinden.

Zomer 2007: KoME, de zuster site van JaME over Koreaanse muziek gaat online.

Herfst 2007: JaME versie zes wordt in gebruik genomen. Met deze versie zijn de meest recente forumtopics gemakkelijk vanaf de homepage bereikbaar. Daarnaast is er dankzij de komst van een Indonesische en Australische versie ook een JaME Oost-Azië ontstaan.

September 2007: KoME, de zustersite van JaME die gaat over Koreaanse muziek, wordt geopend.

Begin 2008: JaME stopt met het gebruik van de URL's www.jmusiceuropa.com en www.jmusicamerica.com, om deze te verenigen onder www.jame-world.com.

April 2009: Vijf-jarig bestaan van JaME en lancering van versie 7.
advertenties
  • SYNC NETWORK JAPAN
  • Chaotic Harmony
  • euroWH